Gradonačelnik Kasumović posjetio Udruženje penzionera Grada Zenice i Udruženje ratnih veterana „Bosanska čast“

FOTO: Zenicainfo.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas Udruženje penzionera Grada Zenice i Udruženje ratnih veterana „Bosanska čast“.  Za njihove projekte obećao je podršku Gradske uprave.

U konstruktivnom razgovoru u Udruženju penzionera Grada Zenice gradonačelnik Fuad Kasumović upoznao se sa efektima rada novog rukovodstva Udruženja u proteklih pet mjeseci. Predsjednik Udruženja, Mirnas Buljubašić zahvalio se na finansijskoj podršci Grada u isplati posmrtnina za članove udruženja.

Mi smo dobili podršku od gradonačelnika Zenice od 70 hiljada maraka. Sa tim sredstvima posmrtnine sada isplaćujemo kontinuirano, a takođe i subvencije za lijekove i pakete za naše bolesne i nepokretne članove“, kazao je Buljubašić.

Kaže kako je gradonačelnik najavio podršku i za obilježavanje Dana penzionera ali i formiranje Centra za zdravo starenje u prostorijama Udruženja na Meokušnicama.

Prvi čovjek grada danas je posjetio i Udruženje veterana odbrambeno-oslobodilačkog rata „Bosanska čast“ iz Zenice. On je potvrdio da će Gradska uprava podržati njihov projekat postavljanja najvišeg jarbola i najveće zastave BiH u regionu koja će biti postavljena u Gradištu.

To je ozbiljan projekat. Ja sam, ispred Gradske uprave uzeo da će grad sufinansirati izgradnju tog jarbola. To će biti vidljivo iz svih dijelova Zenice, pa i šire. Čestitam im na toj ideji jer je taj lokalitet inače bogat kulturnim naslijeđem i želimo da se tu održavaju ekskurzije, časovi istorije i nešto slično“, izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Zahvalio se i predsjednik Udruženja „Bosanska čast“ Hajriz Doglod.

Zahvaljujem  se gradonačelniku na današnjoj posjeti. On je vidio u nama prave bosanske patriote i pomaže nam. Zahvalio bih se i svim dobrim ljudima koji ulažu u nas i naš rad“, kazao je Doglod. Udruženje ratnih veterana „Bosanska čast“ želi da kroz svoj rad ostavi trajnu uspomenu na herojski period odbrambeno-oslobodilačkog rata i da njeguje državne simbole, himnu, grb i zastavu. (D. T.)

FOTO: Zenicainfo.ba