Udruženje “Život” na ovogodišnoj Race for the Cure – Trci/šetnji za život

Na ovogodišnjoj Trci/šetnji za život Race for the Cure koja se održava danas u Sarajevu otišle su jutros i Zeničanke. 

U organizaciji Udruženja za borbu protiv karcinoma dojke „Život“ Zenica krenulo je nas oko stotinu. U Sarajevo smo stigle uz najpozitivnije misli da treba da slavimo život u tri autobusa i nakon učešća u trci i šetnji popodne se vraćamo nazad. Sretne smo da i ove godine učestvujemo u ovom najvećem društveno odgovornom događaju u BiH. Posebna je radost što se ove godine obilježava 15. godina Race for the Cure – Trke/šetnje za život i ozdravljenje u organizaciji Udruženja „Think pink – Zajedno smo jedno“, kazala nam je Dijana Jerković, predsjednica Udruženja “Život” Zenica.

Naše sugrađanke među kojima ima i mladih djevojaka tako će učestvovati u događaju koji za cilj ima osnaživanje žena i podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke. Prema riječima Jerković od ukupno 95 učesnica iz Zenice na desetine njih su zdrave žene, koje ovim načinom daju podršku članicama Udruženja “Život” na putu njihovog ozdravljenja i tako sa hiljadama drugih žena i djevojaka iz više bh. gradova danas u Sarajevu slave život.

U programu Race for the Cure predviđen je prije trke/šetnje fitness, tu je i mini dječija trka, program za najmlađe, kao i zabavno–muzički program oko 13:00 sati nakon što završi trka/šetnja učesnica u ružičastim majicama. (A. H.)