BHI KF: Na anketi imamo 43 posto glasova, građani kazali “ne” politikama SDA i NES-a

Zenički portal 072info.com pokrenuo je prije sedam dana anketu sa pitanjem “Koju političku opciju ćete podržati na izborima”, a koja je naišla na ogromno interesovanje građana, prenosi Avaz.ba.

U prilog tome govori podatak da je za sedam dana u anketi učestvovalo 27.500 čitatelja portala, a najviše glasova građani su ukazali Bosanskohercegovačkoj inicijativi – Kasumović Fuad (BHI – KF).

Mizerna podrška za NES

Naime, ova politička opcija, čiji je lider Fuad Kasumović, osvojila je 11.900 glasova, odnosno visokih 43 posto glasova građana.

– Poređenja radi, na provedenoj anketi gdje su građani mogli glasati samo jednom sa jedne IP adrese, što najbolje govori o kredibilitetu rezultata, SDA stranka dobila je svega 815 glasova, odnosno 2 posto, što je još jedna potvrda da su građani nikada odlučniji promijeniti lošu politiku SDA koja skoro 30 godina vodi ovu zemlju u propast – piše u saopćenju BHI KF.

Kako navodi iz ove stranke navode da “mizernu podršku građana na anketi imao je i njihov koalicioni partner NES (nekadašnji A-SDA), što je, također, nova potvrda da građani ne nasjedaju na kriminalno-mafijaške politike.”

“BHI KF će, sa nekim koalicionim partnerima, preuzeti Kanton”

– Valja istaći kako je tri posto učesnika ankete, odnosno njih 1.000, odabralo opciju kako ne planiraju izaći na izbore koji se u našoj zemlji održavaju 2. oktobra. Da će BHI KF pobijediti loše politike SDA – A-SDA, odnosno NES, govore i sva druga relevantna istraživanja što je sinoć na skupu u Zavidovićima obznanio Kasumović – piše u saopćenju BHI KF.

-BHI KF će, sa nekim koalicionim partnerima, preuzeti Kanton. Još desetak dana je do kraja, prvi put ću ovo izjaviti u Zavidovićima, BHI KF je prva prema svim istraživanjima i bit će veliko iznenađenje na izborima – izjavio je Kasumović.

  • Anketa 072.Info portala

    Anketa 072info portala

Avaz.ba