Autobuski saobraćaj za mještane Donje Varde

FOTO: Zenicainfo.ba

Za mještane Donje Varde danas je jedan od najradosnijih dana. Nakon što je Gradska uprava prije nekoliko godina asfaltirala put prema ovom naselju, zahvaljujući gradonačelniku Fuadu Kasumoviću danas je za Donju Vardu počeo saobraćati i autobuski saobraćaj.

Sa prvim autobusom u Donju Vardu stigao je gradonačelnik Kasumović kako bi podjelio radost ovog događaja sa svojim sugrađanima.

Po prvi put u historiji dobili su autobusku liniju da ovi mještani, penzioneri mogu otići do grada. To je veliko za ovu mjesnu zajednicu, pogledajte samo sreću tih ljudi i ja moram biti presretan i prezadovoljan“ rekao je Kasumović.

“Mi smo imali put, nikakav. Prije tri godine gospodin gradonačelnik je uradio put, nismo imali autobusku liniju što me iritiralo, ja sam otišao lično gradonačelniku i sve što mi je obećao izvršio je, da mu dragi Allah podari sve najbolje“, kaže 72-godišnji Safet Đulan, mještanin Donje Varde, koji kaže da je morao nositi stolicu kada negdje ide kako bi se mogao odmoriti, bilo im je teško, naročito penzionerima, ali ovo je danas za njih veliki dan, zaključio je Đulan.
Realizacijom brojnih infrastrukturnih projekata, ali i ovim današnjim činom uspostave autobuske linije, gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem želi na svaki mogući način doprinijeti boljem životu sugrađana. (N. G.)