Upućena urgencija firmi Neimari Šerići d.o.o. Zenica za maksimalan angažman na realizaciji projekta proširenja i izgradnje javne rasvjete

Sektor za ekologiju i komunalne poslove Grada Zenica uputio je urgenciju firmi Neimari Šerići d.o.o. Zenica, kojom se traži maksimalan angažman s ciljem realizacije Ugovora o izvođenju radova na proširenju i izgradnji javne rasvjete.

U urgenciji je navedeno da je u Gradskoj upravi Zenice održan sastanak na kojem je konstatovano da se radovi na proširenju i izgradnji javne rasvjete ne odvijaju planiranom dinamikom.

Doneseni su zaključci koji su podrazumijevali dostavljanje povratne informacije Gradu Zenica o statusu isporuke svjetiljki, kao i dinamičkog plana za otvorena gradilišta u 13 mjesnih zajednica.

Naglašeno je kako nije ispoštovan rok za postupanje po donesenim zaključcima.

Također, istaknuto je upozorenje na raskid ugovora iz razloga nepoštivanja dinamike izvođenja radova.

Sastanku na kojem se razgovaralo o realizaciji Ugovora o izvođenju radova na proširenju i izgradnji javne rasvjete prisustvovali su gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, predstavnici članova konzorcija Neimari Šerići d.o.o. Zenica i Testingelektro d.o.o. Sarajevo te predstavnici Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica i Sektora za ekologiju i komunalne poslove.

Gradonačelnik Kasumović ranije je izrazio nezadovoljstvo dinamikom realizacije ugovora te najavio mogućnost njegovog raskidanja u slučaju nepoštivanja preuzetih obaveza od strane članova konzorcija koji čine firme Neimari Šerići d.o.o. Zenica, Testingelektro d.o.o. Sarajevo i Buck d.o.o. Beograd.

Urgenciju u cjelosti preuzmite ovdje.

zenica.ba