Održan “Može Bazar”

FOTO: Zenicainfo.ba

Zeničko udruženje „Naš most“ organizovalo je danas 15. sajam rukotvorina i umjetnina „Može Bazar“. Današnji sajam okupio je oko 20 kreativki iz Zenice, ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Uglavnom je riječ o ženama starije životne dobi, kojima učešće na bazaru omogućava socijalno uključivanje ali i ekonomsko osnaživanje.

Ranije smo mi Bazar organizovali dva puta mjesečno, ali smo zbog vremenskih ali i teških finansijskih mogućnosti odlučili ipak organizovati jednom mjesečno. Ovaj sajam je slijed društvenih dešavanja u Udruženju „Naš most“ gdje provodimo brojne edukacije kreativnih vještina i ovo je izuzetna prilika da se građani Zenice upoznaju sa našim radom“, kazala je Zdena Šarić Pisker, predsjednica Udruženja građana „Naš most“ Zenica.

Nurida Ščetić i Fikreta Čeho su već nekoliko godina članice Udruženja „Naš most“. Kažu kako su sretne što na koristan i konstruktivan način provode svoje slobodno vrijeme.

Kada odete u penziju suočite se sa viškom vremena. Sretna sam jer ga mogu kvalitetno provoditi. Šijem ljetne tunike i prekrasno se osjećam. Drago mi je što sam učesnica ovog bazara i što imam priliku predstaviti svoj rad“, kazala je Fikreta Čeho.

Fikreta Čeho

Udruženje „Naš most“ sajam rukotvorina i umjetnina „Može Bazar“ organizuje već pet godina. (B. D.)