Spektakl u Kolnu: Mogu li Zmajevi iznenaditi aktuelnog prvaka Evrope?

FOTO: Faktor.ba

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Kolnu igra treći meč na Evropskom prvenstvu, a protivnik je aktuelni prvak Evrope Slovenija.

Zmajevi su u prvom kolu savladali Mađarsku, a jučer su poraženi od domaćina Njemačke.

Sa druge strane, aktuelni prvaci Evrope su upisali oba trijumfa. Slovenci su u prvom kolu bili bolji od Litvanije, dok su u drugom kolu upisali rutinsku pobjedu protiv Mađarske.

Najbolji bh. košarkaš jučer je na press-konferenciji najavio ovaj duel, te ostavio svoj komentar o Luki Dončiću, koji će biti najveća prijetnja za Zmajeve.

NBA zvijezda i košarkaš Dallasa je dosta odmarao u posljednja dva meča, što ne ide u prilog našim košarkašima.

– Kvalitetne igrače ne možete čuvati tako jednostavno. Ali mi imamo dobru ekipu, i svjesni smo da Luka tu nije sam, ima Dragić, Prepelič, Tobey, oni su uostalom aktuelni prvaci Evrope. Protiv Luke ćemo imati više tijela i pokušat ćemo ga zaustavljat na razne načine – rekao je Nurkić.

– Pokazali smo da se sa svima možemo nositi. Dat ćemo sve od sebe i potući ćemo se sa Slovencima u košarkaškom smislu – kazao je Džanan Musa.

Selektor Zmajeva istakao je da će biti rotacija.

– I Slovence čeka utakmica. Ako ovako nastavimo bit će to dobro. Sulejmanović i Gegić će biti dosta više u rotaciji, zavisi od njih koliko će biti fokusirani – kazao je jučer Bećiragić.

Očekuje se da će Zmajevi i na ovom susretu kao i u dosadašnja dva duela imati veliku podršku navijača.

U preostala dva meča sastaju se Njemačka – Litvanija te Francuska – Mađarska.

Slovenija i Njemačka nakon dva odigrana kola imaju po dvije pobjede, BiH i Francuska po jednu, dok su Litvanci i Mađari bez bodova.

Četiri najbolje ekipe iz grupe nastavljaju takmičenje u nokaut fazi.

Faktor.ba