Služba za inspekcijske poslove: Upozorenje političkim subjektima

FOTO: Zenicainfo.ba

Dana 02. 09.2022. godine  službeno je počela izborna kampanja za Opće izbore 2022. godine koja će trajati do 01. oktobra u 07:00 sati, odnosno period u kojem politički subjekti predstavljaju biračima i javnosti svoje kandidate, programe i ciljeve.

Grad Zenica je i na ovim izborima osigurala ravnopravan tretman političkim subjektima na način da javna mjesta i javne objekte ravnopravno koriste u svrhu izborne kampanje.

Pozivamo političke subjekte koji učestvuju u izbornoj kampanji da prilikom svojih propagandnih i promotivnih nastupa, djelovanja i predstavljanja svojih programa vode računa i poštuju odredbe Odluke o komunalnom redu na području Grada Zenica.

Upozoravamo da se plakati, oglasi, obavještenja i druge objave mogu postavljati bez saglasnosti nadležne gradske službe samo na za to predviđenim oglasnim pločama i oglasnim stubovima, te u oglasnim ormarićima, dok je na ostalim mjestima to zabranjeno, a naročito na: fasadama zgrada, stalnim ogradama, potpornim zidovima, drveću, stubovima javne rasvjete, stubovima saobraćajne signalizacije i drugim stubovima, energetskim i drugim postrojenjima, na trotoarima i sličnim objektima.

U tom smislu, Služba za inspekcijske poslove Grada Zenice ponovo upozorava sva pravna i fizička lica koja se ne budu pridržavala odredaba Odluke o komunalnom redu Općine Zenica a vezano za nelegalno plakatiranje, da će protiv svih prekršilaca poduzimati sve zakonom propisane mjere i sankcije iz nadležnosti komunalne inspekcije.

Još jednom upozoravamo da su svi politički subjekti u provođenju izborne kampanje dužni da sačuvaju urednost i lijep izgled Grada Zenice, čime će dokazati da djeluju u interesu građana ovog Grada i društveno-političke zajednice.

Služba za inspekcijske poslove Grada Zenica

zenica.ba