Federalna vlada dala saglasnost: Košarkaški savez dobija dodatnih 117.000 KM od Elektroprivrede BiH

Vlada Federacije BiH je dala saglasnost JP Elektroprivreda BiH za izdvajanje dodatnih sredstava za sponzorstvo Košarkaškog saveza BiH u iznosu od 117.000 KM.

Ova saglasnost data je u skladu sa Odlukom Uprave ovog privrednog društva od 23. augusta, a u obrazloženju je navedeno da je Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 7. oktobra 2021. godine donijela odluku kojom je dala saglasnost Elektroprivredi BiH za dodjelu sponzorskih ugovora, odnosno sponzorskih sredstava Košarkaškom savezu BiH u iznosu od 110.000 KM.

Uz danas odobrena dodatna sredstva, ukupni iznos finansijske podrške Košarkaškom savezu BiH iznosi 227.000 KM, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Naime, Vlada Federacije BiH je prethodnom odlukom dala saglasnost Elektroprivredi BiH za dodjelu sponzorskih ugovora Košarkaškom savezu BIH u iznosu 110.000 KM za aktivnosti muške i ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, uključujući učešće tih reprezentacija na evropskom prvenstvu (Eurobasket 2022. za muškarce, septembar 2022. godine), te kvalifikacijama za svjetsko i evropsko prvenstvo u periodu oktobar 2021. – septembar 2022. godine, kao i druge aktivnosti reprezentativnih selekcija u istom periodu.

Savezu sjedeće odbojke BiH ovom istom odlukom dodijeljeni su sponzorski ugovori u iznosu od 60.000 KM za aktivnosti muške seniorske reprezentacije BiH, uključujući učešće reprezentacije na Evropskom prvenstvu u sjedećoj odbojci (Kemer, Turska, oktobar 2021.) i Svjetskom kupu (Kairo, Egipat, decembar 2021.), kao i druge aktivnosti reprezentativnih selekcija u periodu od 12 mjeseci od dana zaključenja ugovora.

Na ovaj način olakšano je finansiranje nastupa državnih reprezentacija na međunarodnim takmičenjima i organizacija takmičenja kojim se promoviše Bosna i Hercegovina, a istovremeno JP Elektroprivreda BiH nastavlja djelovati kao društveno odgovorna kompanija. Danas donesena odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u Službenim novinama Federacije BiH“, poručili su iz Vlade FBiH.

Klix.ba