19.9 C
Zenica
Petak, 29 Marta, 2024
Naslovnica Aktuelno U BiH danas promjenjivo vrijeme, narednih dana oblačno s kišom

U BiH danas promjenjivo vrijeme, narednih dana oblačno s kišom

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u drugom dijelu dana sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom, a u Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano.

U popodnevnim satima lokalni pljusak je moguć na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 33.

U Sarajevu niska naoblaka u jutarnjim satima. Tokom dana sunčanije uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u četvrtak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne se očekuju intenzivnije padavine. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Postepeno smanjenje naoblake prema kraju dana. U ranim jutarnjim satima u većem dijelu zemlje se očekuje kiša i lokalni pljuskovi. U Bosni, u ostatku dana, povremeno je moguća slaba rosulja. U Hercegovini poslijepodne lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stepeni.

U subotu umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

Faktor.ba

Hide picture