“Kengur kup Zenica 2022” u Gradskoj areni “Husejin Smajlović ” od 26. do 28. avgusta

FOTO: Zenicainfo.ba

Ovogodišnje 24. po redu izdanje „Kengur kupa Zenica 2022“ održat će se od  26. do  28. avgusta u Areni “Husejin Smajlović”. Na današnjoj press konferenciji su predstavnici Košarkaškog kluba Kengur upoznali gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića sa pripremama za ovu sportsku manifestaciju.

Na turniru će nakon dvije godine ponovo učestvovati i ekipe iz inostranstva. U ukupno pet starosnih kategorija nastupiće 37 ekipa sa preko 400 dječaka i djevojčica. Na listi učesnika su ponovo Kengurovi stari prijatelji iz Mađarske-Zalaegerseg i slovenački Maribor.

Mi smo sretni što nastavljamo našu tradiciju. Dvadeset četvrti Kengur cup ove godine će stvarno okupiti veoma kvalitetne ekipe iz BiH. Među njima je „Koš“ iz Sarajeva koji je kadetski prvak BiH. Mi igramo sa svojih šest najboljih selekcija. Sve ćemo učiniti da organizacija bude na visokom nivou“, izjavio je za Zenicainfo.ba Enver Jahić, predsjednik KK Kengur.

Osim domaćina Kengura dolazak su najavili klubovi sa Ilidže, Tešnja, Žepča,Tuzle, Sarajeva  i drugih gradova. Biće odigrano ukupno 62 utakmice u tri dana turnira.

Gradonačelnik Fuad Kasumović zaželio je mladim košarkašima puno uspjeh. U svom izlaganju naglasio je da će grad Zenica i u narednom periodu podržavati mlade, sport i organizaciju sportskih manifestacija sa ciljem afirmacije Zenice u BiH i regionu.

Želim se zahvaliti gospodinu Jahiću i njegovim saradnicima na dosadašnjim naporima i poslu. Ovo je sada 24. put da organizuju turnir sa međunarodnim karakterom. Grad će biti pun u naredna tri dana. To je stotine gostiju. Zato gradski budžet i postoji da se sve što je aktivno i radi pomogne. Sve ove godine otkako sam došao grad pomaže Kengur cup. Želim da ne bude povreda i da se gosti koji dođu u ovaj grad lijepo osjećaju“, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Ovogodišnje izdanje „Kengur cupa“ počinje u petak 26. avgusta utakmicom u juniorskoj konkurenciji između Gradine M i Novog Travnika. Finalni susreti igraju se u nedjelju 28. avgusta od 11.40 sati. (M. P.)