Dvije prijateljske utakmice Rukometnog kluba Čelik

FOTO: Zenicainfo.ba

U sklopu priprema za naredno prvenstvo rukometaši Čelika biće domaćini Međunarodnog memorijalnog turnira “Zaim Kobilica”. Ovaj turnir će se igrati 3. septembra u Areni “Husejin Smajlović”.

Osim domaćina Čelika na turniru će učestvovati: Bosna-Sarajevo, Kakanj i prvak Crne Gore, Rukometi klub Budvanska rivijera iz Budve. Do ovog turnira ekipa trenera Miroljuba Filipovića odigraće i dvije prijateljske utakmice. Sutra 24. avgusta ugostiće ekipu iz Nove Bile, a 31. avgusta idu u goste  ekipi RK Donjeg Vakufa. Iz zeničkog ligaša stigla je i informacija da su trojica mladih igrača koji su ponikli u Čeliku priključeni prvom timu. Eldar Zukić i Ahmet Kačamaković seniorskom timu pridružili su ranije i već su nastupali sa prvim timom, a ovih dana i šesnaestogodišnji golman Tarik Škaljo priključio se pripremama prvog tima.

Sretan sam zbog toga da sam se priključio i da teniram sa prvim timom Čelika, gdje su Čelikove rukometne legende kao što je Edin Gušić i moj golmanski uzor, naš kapiten Čelika Mevludin Čehajić”, izjavio je Tarik Škaljo.

Kako je najavljeno iz uprave Čelika, a prema strategiji razvoja kluba, u toku su aktivnosti  na omasovljenju i upisu u vlastitu Školu rukometa. Raspisan je oglas za upis novih polaznika u besplatnu Čelikovu školu rukometa. Novi članovi uz besplatno treniranje prilikom upisa dobijaju i besplatanu majicu sa amblemom RK Čelika. Prijave se vrše na mail adresu: mrkcelik@gmail.com i SMS porukama na telefone 061 750 178 i 061 727 452. Budite Čelik! (M. P.)