Najavljeni pljuskovi sa grmljavinom, poznata prognoza za vikend

FOTO: google.com

Prema najavama meteorologa danas će u jutarnjim satima u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. 

Poslije podne i u večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini padavina, uglavnom, u večernjim satima. U većem dijelu Bosne je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra.

Lokalno se očekuju i intenzivnije padavine, ponegdje praćene gradom. Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 35, na sjeveroistoku Bosne do 39 stepeni.

U Sarajevu jutro sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 20, a dnevna oko 34 stepena.

Prvog dana vikenda bit će nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33 stepena.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine se očekuju u sjeveroistočnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini jutro sunčano uz postepeno naoblačenje. Kiša i pljuskovi se očekuju poslije podne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 31 stepen.