Bit će sunčano vrijeme, temperatura do 34 stepena

FOTO: Zenicainfo.ba

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15, a najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stepena.

U četvrtak se očekuje pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno sa prolaznim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Sredinom dana su mogući i jaki udari vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

Avaz.ba