U Čelik junioru počele pripreme za narednu sezonu

FOTO: Zenicainfo.ba

Pripreme za narednu sezonu nakon rukometaša Čelika počeli su i u  mlađem zeničkom ligašu Čelik junioru. Protekla sezona za ekipu trenera Vladimira Zeljke bila je veoma uspješna. Sa najmlađim timom u ligi izborili su treću poziciju na tabeli. Ipak najviše uspjeha su imali sa mlađim kategorijama gdje su trojica rukometaša izborili mjesto u reprezentaciji BiH.

Imamo viceprvaka države u kategoriji 2009. godište i u toj kategoriji imamo najboljeg golmana u BiH. U ovoj seozni smo dobili i dva kadetska reprezentativca BiH. To nam je obaveza i zadatak da nastavimo dalje. Počeli smo sa trenažnim procesom. Osamdeset posto ekipe je tu. Nakon godišnjih odmora bićemo kompletni“, kazao je za Zenicainfo.ba Vladimir Zeljko, trener ŠRK Čelik junior.

Najveće pojačanje u Čelik junioru je prelazak Farisa Mrake iz Čelika. U planu je dolazak još jednog igrača čije ime trenutno ne žele otkrivati.

Ove sezone uspjeli smo da dovedemo dugogodišnjeg kapitena Čelika Farisa Mraku, veoma kvalitetnog igrača. Može pokriti sve tri vanjske pozicije. Mislim da smo uradili pravi potez. Imamo u planu još jednog lijevog vanjskog igrača čije ime ne želim trenutno da otkrivam. Mislim da je naše najveće pojačanje što smo uspjeli ostaviti ekipu kompletnu“, optimista je Vladimir Zeljko.

Protekla sezona za mladog golmana Džana Čelju bila je veoma uspješna. Od naredne očekuje još više.

Maksimalno radimo i spremamo se za narednu sezonu. Nadamo se da ćemo ove sezone uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve. Prošle sezone izmakla nam je Premijer liga ove godine ponovo ćemo jurišati na vrh tabele. Želja mi je da što bolje pomognem ekipi u prvoligaškoj trci“, izjavio je golman Džan Čeljo.

Tokom priprema rukometaši Čelik juniora odigraće najmanje šest kontrolnih utakmica. Po dva susreta zakazana su sa  Slavijom iz Istočnog Sarajeva, Slogom iz Gornjeg Vakufa i Respektom iz Sarajeva. Omladinske selekcije Čelik juniora krajem avgusta putuju u Beč gdje će učestvovati na međunarodnom turniru. (M. P.)