Mesud Pezer odustao od Evropskog prvenstva u atletici

Evropsko prvenstvo u atletici počinje danas u Minhenu i trajati će do 21. avgusta. Na evropskoj atletskoj smotri trebala su nastupiti i dvojica članova Atletskog kluba Zenica: Mesud Pezer i Amel Tuka.

Kako je potvrdio za agenciju Fena, Mesud Pezer nije otputovao za Minhen i neće učestvovati u današnjim kvalifikacijama koje se održavaju u jutarnjim satima.

Odlučio sam, ipak, zadnji dan odustati od puta. Jednostavno, nisam se uspio potpuno oporaviti nakon povrede prsnog mišića pa nisam siguran da bih mogao izboriti plasman u finale. Nisam spreman, a nisam mogao ni tehnički da bacam kako treba pa sam, nakon razgovora s trenerom Mehmedom Skenderom i ljudima iz Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, procijenio da je bolje da ne nastupam“, izjavio je Pezer za agneciju Fena.

Kako je najavio zenički bacač kugle, nastaviće sa trenažnim procesom, ali bez puno rizika. Nakon Ekipnog prvenstva BiH koje je na programu 4. septembra Pezer će napraviti jednomjesečnu pauzu kako bi bio zdrav za početak priprema za zimsku sezonu i nastupe u dvorani početkom 2023. godine.

Drugi zenički atletičar Amel Tuka na Evropskom prvenstvu nastupiće 18. avgusta  u kvalifikacija na 800 m. (M. P.)