FOTO: Na festivalskom trgu izvedena predstava za djecu “Potraga za konačištem”

Po prvi put u okviru programa Zenica summer festa izvedena je i jedna predstava na festivalskom trgu. Najmlađoj publici Studio Teatar je pripremio i izveo predstavu “Potraga za konačištem” u kojoj su, u posebnom festivalskom ambijentu, uživali mališani ali i drugi posjetioci ZSF-a.

Predstava za djecu „Potraga za konačištem“, autorski pozorišni projekat, maštovite scenografije, muzike, orginalnih kostima i niza duhovitih i edukativnih scena. Priča je to o dva lika koji tragaju za konačištem da konačno odmore od silnih putešestvija, ali umor ih sustiže i oni pjesmom, igrom i pričom pokušavaju razbuditi se i dobiti dodatnu energiju da dođu tamo gdje su naumili. Igraju Elvis Jahić i Irfan Kasumović.

“Ljudi su se u današnjem vremenu zaboravili smijati. Naš glumački zadatak danas je bio nasmijati djecu i roditelje, a u isto vrijeme prenijeti poruku. “Potraga za konačištem” je predstava puna edukativnih scena, zabavnih kostima i šarolike scenografije”, kazao nam je glumac Irfan Kasumović.

Večeras na Trgu Alije Izetbegovića, u okviru 16. Festivalske noći bit će održan koncert Pop rock škole koji počinje u 20:30h.

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog  ministarstva kulture i sporta.

Sve informacije vezane za program Sumeer Festa možete pronaći i u programima RTV Zenica, našim nalozima na društvenim mrežama, te na portalima zenicainfo.ba i zenicasummerfest.org.