Građani pohrlili za turističkim vaučerima, na jednoj platformi više ih uopšte nema

Turistički vaučeri Vlade Federacije BiH pušteni su u promet jučer preko tri domaće platforme te na nekoliko prodajnih mjesta u Sarajevu. Jedna od tih platformi je “OdmoriuBiH” čiji su vaučeri već danas iskorišteni.

Naime, turistički vaučeri koje je Vlada Federacije BiH najavila prije nekoliko sedmica, od jučer su i zvanično dostupni građanima. Odmah po puštanju u prodaju, zabilježene su gužve i dugi redovi građana koji su ispred prodajnih čekali da preuzmu svoj turistički vaučer.

Na platformama “eKupon”, “OdmoriuBiH” i “Citydeal flyfly travel” jučer je krenula prodaja turističkih paketa u iznosu od 200 KM. Vaučere će moći dobiti prvih 10.000 građana koji se prijave, odnosno dok ne bude potrošen planirani novac.

Platforma “OdmoriuBiH” objavila je da su već danas svi kuponi iskorišteni, te da nije moguće izvršiti kupovinu ponuda sa vaučerima.

Za samo 25 sati, kupljeno je tačno 3.333 paketa.

“S obzirom da je određeni broj kupaca odabrao plaćanje uplatnicom u procesu smo obrade pristiglih uplata, te ukoliko se ispostavi da neki od kupaca nije dostavio uplatnicu na vrijeme vratit ćemo taj vaučer u prodaju u skladu sa pravilima”, saopćio je tim “OdmoriuBiH”-a.

Zamolili su sve kopce koji nisu dostavili svoje uplatnice da to urade u navedenom roku u uputama za uplatu, jer će, u suprotnom, vaučeri biti poništeni.

Ipak, redakcija portala Klix.ba je jutros zaprimila nekoliko žalbi građana, a tiču se povećanja cijene aranžmana u odnosu na prethodne godine.

Kako nam je kazao jedan čitatelj, trodnevni odmor u Konaku na Japodskim otocima je do sada bio 250 KM, a sada košta 299 KM. On tvrdi da je do povećanja cijene aranžmana došlo upravo nakon turističkim vaučera koje je obezbjedila Vlada FBiH, te prevelikog interesovanja građana.

Internet stranica platforme “eKupon” ni danas, zbog, kako kažu, preopterećenja i posjećenosti, nije u funkciji te su zamolili korisnike da sa svojom kupovinom pričekaju najmanje sat vremena.

Klix.ba