Borac iz Tetova u narednu sezonu ulazi sa velikim ambicijama

Miralem Šišić

Takmičarsku 2021/22 sezonu u Kantonalnoj ligi ekipa Borac iz Tetova završila je na diobi treće pozicije sa ekipom Pobjede iz Tešanjke. U 20 kola upisali su 13 pobjeda, tri neriješena rezultata i četiri poraza te sakupili su 42 poena.

Što se tiče prošle sezone mi smo više nego zadovoljni. Napravili smo fantastične rezultate pogotovo u drugom dijelu lige, gdje smo imali jedan poraz i dva neriješena rezultata. Postigli smo to sa momcima koji su igrali, njih sedam -osam standardnih igrača koji su iznijeli takmičenje“, izjavio je za Zenicainfo.ba Miralem Šišić, predsjednik NK Borac.

Pripreme za narednu sezonu ekipa Borca započela je na Kamberovića polju gdje će i igrati utakmice. Teren u Tetovu ne ispunjava tehničke uslove tako da neće dobiti licencu za Kantonalnu ligu. U Borcu su započeli aktivnosti na otklanjanju nedostataka, ali bez pomoći Nogometnog saveza i šire društvene zajednice nisu to u stanju da urade.

Teren ne ispunjava uslove, jer podigla se ljestvica kada su stadioni u pitanju, što je dobro. Mi radimo na tome da dovedemo teren u normlano stanje, odnosno da ispunimo uslove iz propozicija za takmičenje. Uradili smo projekat. Imamo i neke ljude, prijatelje kluba koji su voljni da nam pomognu. U kontaktu sam i sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem koji je takođe voljan da pomogne. Najveći problem na stadionu jeste blizina zaštitnih ograda što nije sigurno za igrače“, pojasnio je problem Miralem Šišić.

Iako imaju problema sa terenom, atmosfera u klubu je kako kaže Šišić, odlična. U narednu sezonu ulaze sa velikim ambicijama.

Trenutno je stanje fantastično. Ekipa je ostala na okupu, ostalo je srce i duša tima, a doveli smo i nekoliko pojačanja. Imamo momke koji žive ovdje oko stadiona, koji vole klub. Ne možeš ga odvesti u Mančester junajted, jer on hoće da igra ovdje. Mislim da imamo trenutno najbolju ekipu u Kantonalnoj ligi koja bi mogla da igra sa timovima iz Druge pa možda i iz Prve lige“, optimista je naš sagovornik.

Ekipu će u narednoj sezoni predvoditi trener Armin Bujak. Borac će biti jači za Elvina Bujaka, Gabrijela Popovića, Jasmina Smriku i Sanela Alića. (M. P.)

FOTO: Zenicainfo.ba