Eda-Lada Šačirović i Edin Islamagić pobjednici Otvorenog prvenstva Zenice u tenisu

FOTO: Zenicainfo.ba

Tenis klub Čelik bio je organizator Otvorenog prvenstva Zenice u tenisu u kategoriji dječaka i djevojčica do 12 godina. Na turniru je učestvovalo ukupno 24 tenisera i teniserke iz 10 bh. klubova.

U konkurenciji djevojčica trijumfovala je mlada Zeničanka Eda-Lada Šačirović, članica tenis kluba Mladost. U finalu je sa 6:0 i 6:1 bila bolja od Sare Tripić iz tenis kluba Doboj. Asja Mehičić i Sara Vojvodić iz tenis kluba AS poražene su već u prvom kolu turnira. Kod dječaka finale je pripalo Edinu Islamagiću iz tenis kluba GEM. Sa 6:0 i 6:4 bio je uspješniji od Kana Ahića iz tenis kluba Bosna-Sarajevo. Ahmed-Karim Šačirović iz zeničke Mladosti stigao je do polufinala gdje zaustavljen od pobjednika turnira Edina Islamagića sa 6:3 i 6:1. Vedad Drino iz tenis kluba AS poražen je četvrfinalu turnira od Šačirovića sa 3:6 i 0:6. Njegov klubski kolega Tarik Šerić takmičenje je završio u prvom kolu turnira.

Naredni turnir iz kalendara Teniskog saveza BiH koji će se igrati na Kamberovića polju, a u organizaciji tenis kluba Čelik biće „Poli cup” u kategoriji do 14 godina. Ovaj turnir na programu je 3. i 4. septembra. (M. P.)