Vedad Karić: Prilika za novu pobjedu

FOTO: Zenicainfo.ba

Nakon odličnog nastupa u Ljubuškom gdje je odbranio titulu prvaka BiH u MTB XCO kategoriji Vedad Karić član biciklističkog kluba „Rotacija Spin“ iz Zenice, tokom sedmice trenirao je maksimalnim intenzitetom.

Sa novim UCI bodovima osvojenim na državnom prvenstvu Vedad se našao među 100 najboljih biciklista u svijetu. Za vozača koji dolazi iz male države kao što je Bosna, to je više nego ogroman uspjeh.

Ostvario sam dodatnih 100 UCI bodova koji će me sigurno pomjeriti na rang listi svjetskih vozača negdje prema vrhu. Sigurno da ću ući među 100 vozača na svijetu što je naravno nije mala stvar za jednog biciklistu koji dolazi iz BiH“, izjavio je Vedad Karić, najbolji bh. biciklista.

Vedad je danas otputovao za Mađarsku gdje će tokom vikenda voziti „Gemenc cup“. Sedam dana poslije slijedi nastup na još zahtjevnijoj trci 1,2 kategorije „Gran pri Kranj“ u Sloveniji.

Svi vozači su sada nekako na vrhuncu svoje forme gdje sve te najbolje vozače očekuju nastupi na evropskim i svjetskim prvenstvima. Sam moj nastup na Evropskom prvenstvu će biti nekako kruna moje sezone, odnosno vrhunac moje forme. Za to se intenzivno spremam i nadam se ukoliko sve bude kako treba ostvariti dobar rezultat na Evropskom prvenstvu“, optimista je Vedad Karić, član BK “Rotacija spin” iz Zenice.

Evropsko prvenstvo u biciklizmu se održava u mjesecu augustu u Minhenu. (M. P.)