Selektor i Zmajevi poručuju: Nema kalkulacija, idemo na pobjedu protiv Bugarske

FOTO: Faktor.ba

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 20 sati u Skenderiji će igrati odlučujući meč za plasman u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su u petak izgubili od Češke u Pardubicama, a sutra će imati priliku za popravni protiv Bugarske.

Selektor Adis Bećiragić prvi se osvrnuo na meč u Češkoj.

Mogu da kažem da ćemo odigrati na mnogo većem nivou nego u Pardubicama. Spremniji smo, bar za dva treninga, što je izuzetno velika stvar. Jedini cilj nam je dobiti Bugare“, kazao je Bećiragić, objasnivši da neće biti kalkulacija, s obzirom na to da Zmajevi u pojedinim varijantama i sa porazom mogu proći dalje:

Ne želimo praviti kalkulacije. Želimo izgraditi tim. Svaki trening i sastanak pravimo sa ciljem da naprimo ekipu da u svakom momentu znamo šta igramo. Želja nam je prije svega da dobijemo Bugare, a potom i da igramo dobro i da možemo parirati i najboljim ekipama na Eurobasketu.”

Bećiragić je najavio i bolju igru u odbrani nego protiv Češke.

Zaista smo loše odigrali odbranu. Dali smo 81 poena, trebalo je to biti dovoljno da dobijemo, ali odbrana je bila loša. Moramo napraviti analize zbog čega je to tako. Za početak, Česi su trenirali deset dana više od nas. I logičnije je da će nam noge biti teže. Nadam se da će sutra biti bolje i da ćemo biti poletniji i brži protiv Bugara”, objasnio je Bećiragić.

Miralem Halilović, kapiten Zmajeva, nada se da će se tim oporaviti od poraza.

Ništa se u životu ne mora, ali trebali bismo dobiti Bugare… Nećemo kalkulisati, idemo na pobjedu. Bitno je izvući neke stvari iz utakmice protiv Češke, a lošije popraviti. Idemo sa dosta samopouzdanja, jer vjerujem da smo bolja ekipa i da ćemo to dokazati na parketu. Moramo ispraviti naše greške, unaprijediti našu igru, jer imamo potencijala. U defanzivi, ali i ofanzivi“, kazao je Halilović.

I Kenan Kamenjaš se nada pobjedi.

Analizirali smo meč sa Češkom, trebamo izvući dobre stvari. Popraviti trčanje i odbranu, jer je bilo teško, većina nas nije bilo u takmičarskom ritmu. Samo mi igrači znamo kako je kada ne igraš, pa se vratiš treninzima. Pozvao bih publiku da nas podrži. Ništa se ne mora, ali ova utakmica se mora dobiti“, poručio je Kamenjaš.

Meč u Skenderiji igra se u ponedjeljak od 20 sati, a Zmajevi se nadaju da će imati podršku sa tribina.

Faktor.ba