Planovi i pripreme za narednu sezonu u NK Čelik

FOTO: Zenicainfo.ba

Proteklu sezonu u Drugoj ligi Centar  Čelik je završio na trećoj poziciji. Sa mladom i perspektivnom ekipom trener Armin Duvnjak, upisao je 17 uzastopnih pobjeda u prvenstvu  i kupu. Kruna sezone bila je prijateljska utakmica sa Veležom u povodu proslave 77 rođendana kluba.

Uspjeh koji smo postigli u protekloj sezoni u Drugoj nogometnoj ligi Centar  ne smije nas uspavati. Zna se koji su naši ciljevi u narednoj sezoni, a to je plasman u Prvu ligu Federacije BiH. Imamo mlad i pespektivan tim čije vrijeme tek dolazi“ izjavio je šef stručnog štaba Čelika, Armin Duvnjak, na početku razgovora za Zenicainfo.ba.

Armin Duvnjak

Prozivka i početak priprema za narednu sezonu u Čeliku planirana je za 12. juli. Nakon toga slijede pripreme u Zenici.

„Još nekih desetak dana će biti pauza, nakon čega 12. jula bi tebala biti prozivka i početak priprema. Već smo ugovorili dosta prijateljskih utakmica. U planu je i odlazak na pripreme u Fojnicu najmanje sedam dana, gdje ćemo najvjerovatnije učestvovati na turniru. Time bi završili pripreme za prvenstvo koje ove godine počinje nešto ranije zbog Svjetskog prvenstva u Kataru“, pojasnio je Armin Duvnjak, plan priprema nogometaša Čelika.

Na Bilino polje već su stigla i dva pojačanja: Mirsad Šijekrić i Mahir Mehić. Kvalitet nekoliko mladih i talentovanih zeničkih nogometaša nije prošao  nezapaženo ni kod drugih bh. timova. Već ima ponuda za njihov odlazak sa Bilinog polja.

Jedan od glavnih ciljeva nam je da zadržimo postojeći kadar, pogotovo igrači koji su iznjeli ovu sezonu. Svakodnevno razgovaramo sa tim igračima i mislim da bi trebali svi ostati u Čeliku. Ostavićemo narednih sedam dana obzirom da neki igrači imaju ponude od drugih klubova pa smo im dali roka još nekih sedam dana. Mislim da je i njima u interesu da odigraju još najmanje jednu sezonu na Bilinom polju i da stasaju kao igrači. Što se tiče pojačanja mislim da smo zaokružili igrački kadar ali ako nam iskoči još jedan igrač jer nam se u proteklom periodu nudilo desetak nogometaša koji su igrali i viši rang“, izjavio je Armin Duvnjak.

U narednoj drugoligaškoj sezoni Duvnjak očekuje i masovniji povratak publike na tribine Bilinog polja i podršku Robijaša koji su i do sada bili dio pobjedničkog tima i igrač više zeničkog ligaša. (M. P.)