Zanimljiv program “Ljeta u biblioteci”

FOTO: Zenicainfo.ba

Manifestaciju „Ljeto u biblioteci“ sad već tradicionalno organizuje Gradska biblioteka Zenica.

„Ljeto u biblioteci“ počinje 04. jula, a manifestaciju u 19 sau itvara uvaženi akademik Dževad Karahasan promocijom na kojoj će predstaviti svoj novi roman „Uvod u lebdenje“. Bit će i organizovani kursevi engleskog i njemačkog jezika.

Treba naglasiti da će biti kurs njemačkog i engleskog jezika i treba naglasiti da je to kurs i za odrasle i za djecu, mogu učestvovati svi.  Prvih dvadeset časova će biti za one koji ne znaju nikako njemački jezik, znači uvodni časovi, dok će idućih dvadeset časova biti za malo naprednije, koji znaju, tako da se ovi koji budu u prvom dijelu mogu uključiti u drugi dio kursa. Za ove kurseve se potrebno prijaviti u Gradsku biblioteku Zenica, bilo koji broj telefona, mi ćemo upisati“, istakao je Nermin Ormanović, direktor Gradske biblioteke Zenica.

Nermin Ormanović

Zeničkoj javnosti bit će predstavljen putopis „Putem svile“ autora Hamze Ridžala i Ediba Kadića. Ove godine, održat će se i stručne radionice.

Prije svega, tu mislim na profesora doktora Samira Lemeša koji će nam držati program „ Kako postati softver inžinjer?“, to je dva puta po tri školska časa, znači šest časova u dva dana. Također, imamo i radionicu, ustvari predavanje na temu razvoj poslovnih ideja, a koju će držati doktor ekonomskih nauka Dino Arnaut“, dodaje Ormanović.

U ostalim odjeljenjima Gradske biblioteke, naročito u odjeljenju Novo Radakovo bit će organizovane radionice za djecu. Promocijom slikovnice za „Medena medicina“ 29. augusta bit će zatvorena manifestacija „Ljeto u biblioteci“, a iz Gradske biblioteke Zenica pozivaju sve građane i mališane da se prijave i učestvuju u nizu zanimljivih radionica. (A. S.)