JU Dom-porodica: Prijem kurbanskog mesa do popune kapaciteta

FOTO: zenicainfo.ba

JU DOM – PORODICA ZENICA obavještava cijenjene donatore da će organizovati prijem kurbanskog mesa za potrebe ishrane djece na smještaju u Ustanovi i za korisnike Gradske narodne kuhinje u periodu predstojećeg Kurban Bajrama do popune kapaciteta.

“S obzirom na naše ograničene tehničke uslove za propisno skladištenje sirovog mesa u hladnjače, Ustanova će do popune kapaciteta primati kurbansko meso od pravnih i fizičkih lica koja su kurbane klali u objektima koji su registrovani za tu namjenu, te prilikom preuzimanja mesa imaju urednu dokumentaciju o ispravnosti mesa prije klanja (potvrda o veterinarsko-zdravstvenom pregledu prije klanja), te ispravnosti mesa poslije klanja.

Naglašavamo da ćemo zbog visokih ljetnih temperatura primati samo cijele kurbane bez iznutrica, loja i glavuša i uz prateću dokumentaciju koja dokazuje ispravnost mesa prije klanja i poslije klanja.

Prijem kurbanskog mesa će se vršiti do popune kapaciteta u periodu od 08.00 do 18.00 sati”, navode iz JU Dom-porodica.

Zbog visokih ljetnjih temperatura i ograničenih količina koje su u mogućnosti da prime, obavještavaju drage prijatelje koji su i do sada radost Bajrama dijelili sa djecom u Domu da ukoliko žele mogu izvršiti uplatu donacije u novcu, a koja će se iskoristiti za potrebe organizovanja ishrane djece koja su na smještaju a to mogu učiniti na sljedeće načine:

  • Za uplate unutar Bosne i Hercegovine na račun 1340100000010111 otvoren kod ASA Banke,
  • Za uplate iz inostranstva na račun IBAN CODE: BA391340071300015510; SWIFT:IKBZBA2XXXX ASA BANKA D.D. SARAJEVO, BiH ili
  • Uplatom na blagajni JU DOM – PORODICA Zenica, Crkvice 20C, Zenica.

Svim našim sugrađanima i prijateljima upućujemo iskrene čestitke povodom Kurban Bajrama – Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Uprava JU DOM – PORODICA ZENICA