Danas i sutra sunčano vrijeme, u petak slijedi promjena

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme sa slabim do umjerenim vjetrom istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30 stepeni, na jugu zemlje do 32.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u četvrtak se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su mogući na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između deset i 15 stepeni, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

U petak se u Bosni i Hercegovini prognozira prolazno naoblačenje koje će usloviti lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27, na jugu zemlje do 32 stepena.