NK Čelik obilježava 77. godišnjicu, dogovorena utakmica sa Veležom

Nogometni klub Čelik završio je sezonu u Drugoj ligi centar na trećem mjestu sa 66 osvojenih bodova.

Danas je održana press konferencija na kojoj su sumirani rezultatati, ali i najavljen program obilježavanja 77 godina postojanja kluba. Od 15. do 17. juna biće postavljen Čelikov kutak u centru grada, zatim biće upriličen i defile najmlađih članova kluba. 18. juna Čelik će organizovati koncert grupe Nemoguće vruće u čast rođendana, a kruna će biti prijateljska utakmica sa Veležom u nedjelju 19. juna. Što se protekle sezone tiče svoje viđenje iznio je Armin Duvnjak, šef stručnog štaba.
“Glavni naš cilj je bio da promovišemo mlade igrače i mislim da smo u tome uspjeli. Za naše pojedine igrače već se raspituju određeni premijerligaši, ali u razgovoru sa tim igračima vjerujem da ćemo uspjeti ostaviti ih još jednu sezonu jer smatramo da je to najbolje i za njih i za klub, jer mladi igrač treba što više utakmica i tu može najviše da napreduje”, smatra Duvnjak.
Za narednu sezonu očekuje da će zadržati kostur ekipe i sa dva do tri pojačanja da će biti konkurentni za borbu za prvo mjesto i promociju u viši rang takmičenja. (Ne.G.)