Počelo obilježavanje godišnjice formiranja Odreda Manevar

Predajom raporta Ramiza Bečirhodžića nekadašnjem ratnom komandantu Odreda Manevar, kao što su zamjenici činili na smotrama u ratu, počelo je obilježavanje formiranja godišnjice ove vojne formacije kroz koju je prošlo oko 800 pripadnika, 14 ih je poginulo, a lakše i teže ranjeno 180.

Želja im je da se ne zaboravi ukupan doprinos Manevra u odbrani domovine.
“Zone odgovornosti su uvijek bile u našem okruženju, kako na Šerićko-Teslićkom ratištu, tako i na Viteškom, Sarajevskom i terotoriji Igmana. Također, jedinica je boravila i na Tuzlanskom ratištu, te prilikom oslobađanja bosanske Krajine. Učestvovali smo na Vlašićkom ratištu, tako da možemo reći da je cjelokupna teritorija BiH bila front za našu jedinicu”, kaže Fahurdin Čančar, komandant odreda policije „Manevar”.
Prošle godine formirano je Udruženje odred policije „Manevar” da bi njegovali tradiciju same jedinice.
„Porodice šehida i poginulih boraca, te djecu i ostale uključujemo u udruženje. Nastojat ćemo praviti kvalitetne programe rada da bi njegovali naše postojanje i u narednom periodu. Evo i danas, poslije trideset godina mi smo se okupili uz obavezno polaganje cvijeća i posjetu porodicama šehida i poginulih boraca, te druženje nekadašnjih saboraca”, zaključio je Čančar.