Nogometna reprezentacija BiH sutra u Zenici protiv Rumunije

Nogometna “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u okviru drugog kola Lige nacija na Bilinom polju dočekati selekciju Rumunije.

Nakon remija 1:1 protiv Finske u Helsinkiju biće ovo prilika za izabranike Ivayla Peteva da upišu prva tri boda, posebno jer je Rumunija izuzetno loše ušla u ovaj ciklus utakmica. Domaći teren sigurno da će biti dodatni motiv da 11 igrača za koje se slektor odluči da istrče na travnjak Bilinog polja daju svoj maksimum da upišemo pobjedu.

“Mi smo svjesni kako smo odigrali prvu utakmicu, po meni šteta bi bilo da nismo osvojili bod”, kazao je Ivaylo Petev, selektor nogometne reprezentacije BiH i dodao kako do utakmice sa Rumunijom imamo još dva treninga tako da do zadnjeg trenutka neće znati koga izvesti sutra od početka utakmice.

“Rumunija je uvijek imala dobrih igrača i svaka utakmica je za sebe tako da je sve moguće sutra”, kazao je Petev.

Jedan od naših prvotimaca Amer Gojak očekuje pobjedu.

“Što se Rumunije tiče svako može imati loš dan, analizirali smo ih i vjerujem da sutra možemo slaviti”, kazao je Amer Gojak.

Selektor Petev je najavio da će sutra biti promjena u našem sastavu i da će priliku dobiti neki iskusniji igrači.

“Mi se moramo pripremiti da budemo oprezni posebno kada smo u presingu tako da smo mi spremni pa ćemo vidjeti šta će biti sutra”, zaključio je Petev.

Utakmica BiH – Rumunija igra se sutra na stadionu Bilino polje od 20:45 sati.(N.G.)