U subotu Sedmi memorijalni pohod “Semir Arnaut”

Planinarsko društvo „Čolan” organizator je sedmog memorijalnog pohoda „Semir Arnaut”. Okupljanje učesnika je u subotu u 8,30 sati kod društvenog doma u Perinom Hanu nakon čega kreće pohod prema Čolanu.

Povratak je u 17 sati redovnom autobusnom linijom. Svi oni koji žele učestvovati u ovom pohodu potrebno je da izvrše adekvatnu pripremu, poručili su organizatori. Memorijalni pohod „Semir Arnaut” organizuje se u okviru obilježavanja Dana šehida Grada Zenica.
„To je doprinos Planinarskog društva Čolan kolektivnoj kulturi sjećanja na bitne događaje i ličnosti i datume iz svijetle prošlosti iz perioda 1992. – 1995. godina”, kaže Sinan Gluhić, predsjednik PD Čolan.
Okupljanje učesnika je u 8,30 sati kod društvenog doma u Perinom Hanu, nakon čega će se održati čas historije, evidentiranje učesnika, te podjela doručka i akreditacija.
„U devet sati organizovana kolana kreće preko Gornje Vrace, Zekanovića, najvišeg vrha Vis koji se nalazi na 1045 metara nadmorske visine do početka gradnje doma na Čolanu, u novom šadrvanu učesnike će dočekati kafa i čaj. Nakon toga povratak kući je u 17 sati redovnom autobusnom linijom Briznik – Zenica. Staza je markirana, sigurna, napomena za učesnike da prate vremensku prognozu i da odjeću i obuću prilagode cjelodnevnom boravku u prirodi”, zaključio je Gluhić. Svi koji žele uživati u prelijepom krajoliku, te odati počast Semiru Arnautu sutra su dobro došli na sedmi memorajalni planinarski pohod.(N.G.)