STK “Mladost”: Sutra finale play off-a za prvaka BiH

Stonoteniseri Mladosti sutra igraju drugi meč finala play off-a za prvaka Bosne i Hercegovine.

Proteklog vikenda zeničani su u Mostaru slavili sa 4:2 i nalaze se na korak do osvajanja titule prvaka države.

“Pobjedili smo u Mostaru u jednom neizvjesnom meču, međutim, odigrali smo jako kvalitetno uspjeli smo pobijediti i zaista smo vjerovali da možemo pobijediti. Sutra je drugi meč, pripremamo se i u uvjerenju smo da možemo pobijediti, tako da optimizam je tu”, kaže Mirza Dizdarević igrač i trener Mladosti.

U posljednjih nekoliko godina Mladost i Mostar redovno vode borbu za prvaka države. Do sada je sreća bila naklonjena Mostarcima, možda i zbog činjenice da su u završnicu uvijek ulazili pojačani sa igračima iz inostranstva. Ove godine Mladost ima historijsku priliku da postane prvak države.

“Neka filozofija našeg kluba od postojanja, 1997. godine jeste da igraju domaći igrači, iz našeg pogona. Dugi niz godina ekipa koja igra sve su igrači iz Zenice. Ove godine i Mostar igra sa domaćim igračima tako da smo u prednosti”, kaže Dizdarević.

Bez obzira na iskustvo i mnogo odigranih mečeva, prilika za osvajanje titule neminovno donosi tremu u ekipi.

“Trema postoji, ona pozitivna. Imamo dosta iskustva igranja kako za klub tako i za reprezentaciju tako da ćemo se znati s tim izboriti”, zaključuje Dizdarević.

Sala osovne škole Vladimir Nazor nije dovoljno velika da primi sve one koji žele dati podršku Mladosti na putu do osvajanja prve titule u historiji kluba. Oni koji budu tu svakako će biti vjetar u leđa domaćoj ekipi. Meč je zakazan za subotu sa početkom od 13 sati. (N.G.)