Vedad Karić pobjednik trke “25. maj” u Tuzli

BH seniorski reprezentativac i član zeničkog biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN” Vedad Karić nastupio na utrci “25. maj” u Tuzli na relaciji Tuzla – Sapna – Tuzla u dužini od 80 kilometara i postao je apsolutni pobjednik ove utrke.

Pomenutu relaciju najbolji biciklista države je odvezao za 1 sat 59 min i 9 sekundi, te ovom pobjedom osvojio dodatnih 100 bodova za poredak Premier lige BiH.

“Iako nisam imao u planu da vozim ovu utrku jer sam imao nastup dan poslije u Sloveniji na mnogo većoj utrci koja je dio kalendara Europe tour-a, došao sam tu da budem od pomoći svojim klupskim kolegama. Međutim, utrka se tako odvijala da sam na kraju morao preuzeti odgovornost u svoje ruke i u konačnici se boriti za generalnu pobjedu sa ostalim momcima iz drugih klubova. Jednostavno, uživam voziti ovu utrku koju sam pobijedio nekoliko puta u prethodnim sezonama ali ovog puta nisam imao mnogo vremena za slavlje jer sam se po završetku odmah uputio za Sloveniju”, kazao je nakon utrke Vedad Karić.

Vedad je utrku u Sloveniji u dužini od 171 kilometar odvezao jako dobro, obzirom da je imao pad u ključnim momentima utrke, a bušenje gume 30 kilometara prije cilja, uspio je zauzeti 36 mjesto od 113 vozača iz Europe. Koliko je utrka bila teška govori podatak da je utrku završilo samo 50 vozača.

“Radujem se dobroj formi i iskreno se nadam da ću moći napraviti dobar rezultat naredne sedmice na trci kroz Albaniju gdje vozim petodnevnu UCI utrku”, riječi su Karića.

Pored utrke naredne sedmice u Albaniji, Vedad ima nastup za vikend u Ljubuškom, gdje će voziti MTB maraton u okviru MTB Premier lige BiH. (N.G.)