Zenički mladi teniseri nastavljaju nizati uspjehe

Mladi zenički teniseri, kako su i najavili, imali su uspješan i ovaj protekli vikend.

Na otvorenom prvenstvu Doboja, u kategoriji do 10 godina, potvdili su svoju apsolutnu dominaciju kod selekcije dječaka. Prvenstvo je osvojio Ahmed-Karim Šaćirović, dok je drugi bio također zenički mladi teniser Adnan Kolić. U finalnom meču između ova dva mlada igrača, koji je bio prava poslastica za ljubitelje tenisa, pobjedu je odnio Ahmed-Karim sa rezultatom 7:4. Na istome turniru su svoje debitantske nastupe zabilježili Tarik Šerić i Ena Tabak, također, mladi teniseri iz Zenice.
U isto vrijeme su i mlade zeničke tenisačice, Eda-Lara Šaćirović i Laura Čuže nastupale na državnom prvenstvu do 12 godina koje se održalo u Tuzli gdje su zaustavljene u četvrt, odnosno polufinalu.

“Pošto se teniska sezona tek zahuktava, očekujemo još odličnih vijesti od naših mladih sugrađana ali i još jednom pozivamo nadležne za sport Grada Zenice da iznađu rješenje za zimski trenažni proces tenisera, jer je Zenica jedini grad u BiH koji još nema natkrivene teniske terene. Rezultati koje ova djeca postižu kao i generacije prije njih, su dovoljan razlog da Grad Zenica ovaj problem riješi po prioritetnom modelu”, poručili su iz TK “Mladost”. (S.H.)