Sarajevo i Velež večeras u Zenici igraju finale Kupa

Velež i Sarajevo danas igraju utakmicu sezone u Zenici, pošto će se na Bilinom polju ovi timovi sastati u velikom finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Jasno je da je ulog u ovom meču ogroman, pošto u igri nije samo trofej Kupa, već i izlazak na evropsku scenu koji garantuje priliv značajnih finansijskih sredstava u kasu kluba.

Očekuje se i da tribine Bilinog polja budu dobro ispunjene, pošto je prethodnih dana kod navijača, posebno onih u Mostaru, vladala prava pomama za ulaznicama za ovu utakmicu. Šteta što NSBiH nije odlučio pustiti u prodaju broj karata koji odgovara punom kapacitetu zeničkog stadiona…

Biće to večeras duel timova koji su podbacili ove sezone i razočarali navijače u Premijer ligi BiH, te će i jedni i drugi baš u ovom meču pokušati da se iskupe za sve i donesu radost svojim pristalicama.

Ipak, jasno je da će se moći radovati samo jedan tim, dok će drugom poraz sigurno biti težak udarac zbog neizlaska u Evropu. Ovi timovi su se tokom aktuelne sezone već sastajali dva puta. Na Koševu je Velež slavio 2:0, a na stadionu Rođeni je bilo neriješeno 1:1. Vidjećemo je li vrijeme i za jednu pobjedu Sarajeva, a ovi timovi odmjerit će snage i u posljednjem kolu Premijer lige BiH za deset dana – sastat će se u Mostaru.

Ono što treba napomenuti jeste da je na klupu bordo tima nedavno opet sjeo Dženan Uščuplić, koji je prethodno tri puta preuzimao istu i sva tri puta donosio trofej na Koševo.

S druge strane, Feđa Dudić će tražiti osvajanje svog prvog trofeja u trenerskoj karijeri.

Utakmica počinje u 19 sati, a prijenos je na Areni Sport 1 BiH.

SCsport