Vedad Karić pobjednik Državnog brdskog prvenstva na drumu

Proteklog vikenda održano je Državno brdsko prvenstvo na drumu koje je voženo na relaciji Travnik – Vlašić u dužini od 14 kilometara.

Stazu od oko 1.000 metara uspona je prvi prešao naš reprezentativac i član zeničkog biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN” Vedad Karić i tako postao apsolutni pobjednik, kako u ukupnoj konkurenciji, tako i u najjačoj seniorskoj konkurenciji. Pomenutu relaciju najbolji biciklista države je odvezao za 41 minutu i 32 sekunde, te tako postavio novi rekord staze koji još datira od 1984. godine kada ga je postavio bivši reprezentativac Jugoslavije Mirnas Mujezinović. Ovom pobjedom Vedad je osvojio i 100 bodova za poredak Premier lige BiH.
“Volim trenirati na ovoj stazi, a samo vrijeme koje sam ostvario govori da se nalazim u jako dobroj formi, te se iskreno nadam da ću uspjeti ispuniti plan treninga do mediteranskih igara koje se održavaju krajem juna u Alžiru kako bi pokušao da napravim što je moguće bolji rezultat za svoju državu”, riječi su Vedada Karića. Da se jako dobro radi u klubu  “Rotacija SPIN” govori i dodatnih 7 medalja u 5 kategorija. Naredni nastup biciklista zeničkog kluba je već u subotu u Tuzli, gdje će ponovo voziti utrku koja se boduje za premier ligu BiH. (N.G.)