Veoma dobar nastup raftera SRK-a Bosne na rijeci Vrbas u Banja Luci

Rafteri Sportsko rekreativnog kluba Bosna su učestvovali na rafting prvenstvu Republike Srpske u Banja Luci na rijeci Vrbas. Takmičenje je održano u okviru rafting lige Bosne i Hercegovine na kome je učestvovalo ukupno 8 rafting timova od kojih je 5 muških i tri ženske ekipe.


Ovo takmičenje je bilo ujedno i proba rafting staze na rijeci Vrbas na kojoj se održava Svjetsko rafting prvenstvo od 26.05.0306.2022.godine.

Muška seniorska ekipa SRK Bosna Zenica i pored toga što nije nastupila sa najboljim veslačima kluba ostvarila je dobre rezultate te osvojila 3. mjesto u ukupnom plasmanu. Pored muške seniorske ekipe na ovom takmičenju učestvovali su i mladi rafteri SRK Bosne U23 za koje je ovo takmičenje bila ujedno i priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u raftingu na kojem će nastupati. Ovo je veoma dobar nastup raftera Srka Bosna na početku
takmičarske sezone i očekuju još bolje rezultate na narednim takmičenjima. Mlada ekipa SRKa Bosne U23 nastavlja sa aktivnim pripremama kako bi uspješno nastupili na Svjetskom prvenstvu i postigli što bolje rezultate.
Očekujemo da će rafteri SRKa Bosne postići zacrtane ciljeve i zadržati poziciju drugoplasiranih na tabeli BiH rafting lige, poručili su iz zeničkog kluba.