Od maja saobraćaj novim mostom u Drivuši kod Zenice

Već u drugoj polovini maja mjeseca prvi automobili saobraćat će novim mostom u Drivši kod Zenice, a koji će uveliko doprinijeti boljoj saobraćajnoj uvezanosti južnih naselja oko grada sa centrom, smanjiti gužvu na ulazima u grad, ali i boljoj uvezanosti industrijskih kapaciteta u poslovnim zonama Raspotočje, Drivuša i Janjića.

Realiziranje ovog projekta naišlo je na opće oduševljenje mještana, posebno naselja Raspotočja, Drivuše i Janjića ali i svih građana Zenice.

“Konačno je sve gotovo. U međuvremenu, preprojektovali smo i kružni tok na putu M-17, koji ima pet uključenja i to za Zenicu, Busovaču, na autoput A1, most Drivušu i na Perin Han odnosno ulicu Bistua Nuovu. Ovaj most predstavlja i spajanje sa vangradskom dionicom Glavne gradske magistrale, te sam ubijeđen da će uveliko biti od koristi svim mojim sugrađanima”, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Kako je pojasnio Mirsad Heleg, savjetnik gradonačelnika za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, s obzirom na to da su na ovoj lokaciji planirali Poslovnu zonu odlučili su se na podzemni dalekovod.

“Da bismo sačuvali Poslovnu zonu koja je planirana na ovoj lokaciji, odnosno omogućili privredni razvoj, insistirali smo na podzemnom dalekovodu koji je na kraju i urađen. Svi radovi su, praktično, završeni, a prvi automobili novim mostom proći će već u maju”, kazao je savjetnik Heleg.

Inače, ukupna vrijednost investicije mosta, dva kružna toka i podzemnog dalekovoda procjenjuje se na 5.500.000 maraka.