Nogometni savez BIH domaćin UEFA Razvojnog turnira za nogometaše do 16 godina starosti

Nogometni savez BIH od 19. do 24. aprila domaćin je UEFA Razvojnog turnira za nogometaše do 16 godina starosti.

Osim kadetske selekcije naše države na turniru učestvuju Gvajana, Litvanija i Crna Gora. U prvoj utakmici odigranoj u Trening centru izabranici selektora Nermina Šabića pobjedili su sa 9:1 selekciju Gvajane.

„Očekuje nas Razvojni turnir. Imamo reprezentaciju Gvajane, koja je za nas velika nepoznanica. Imamo reprezentacije Litvanije i Crne Gore. Tri utakmice u četiri pet dana. Mislim da je jako zahtjevno za ove momke. Ono što predstoji jeste da vidimo i da spremimo za kvalifikacije koje očekuju momke u desetom mjesecu. Ovaj turnir je jedna jako dobra provjera. Možda protivnici nisu tako atraktivni, međutim ono što mi očekujemo da formiramo ekipu koja će biti spremna nekih četiri pet mjeseci da odgovori zahtjevima evropskih reprezentacija. Pored dobre igre ne bi falilo da ostvarimo i dobar rezultat“, izjavio je selektor kadetske reprezentacija BIH, Nermin Šabić.

U drugom susretu prvog kola Crna Gora je bila bolja od Litvanije sa 2:0. U drugom kolu bh. tim će se sastati sa Litvanijom 21. aprila u 16:00 sati, takođe u zeničkom Trening kampu. (M.P.)