Taekwondo akademija Jale obilježava 20. godina postojanja i rada

Taekwondo akademija Jale u povodu obilježavanja 20 godina rada i postojanja 9. aprila biće domaćin i organizator Federalnog prvenstva u taekwondou.

Prema pristiglim prijavama biće ovo do sada najbrojnije federalno prvenstvo sa 570 učesnika. Na adresu organizatora stigle su prijave iz 34 kluba sa 298 takmičara i takmičarki. Uporedo sa federalnim prvenstvom održaće se i Kup akademije Jale za koji je prijavljeno 272 učesnika iz 27 klubova.

„U subotu slavimo 20 godina postojanja i rada. Tim povodom bićemo domaćini i organizatori Federalnog prvenstva u taekwondou. Prvenstvo Federacije je drugi bodovni turnir i jedan od najjačih turnira u BIH. Ovo je prvi put da Taekwondo akademija Jale organizuje Federalno prvenstvo. PostIgli smo i zavidan rezultat što se tiče prijava takmičara. Imamo 570 takmičara u svim disciplinama. Takmičenja će se odvijati na 6 borilišta uz korištenje najsavremenije elektronske opreme za ocjenjivanje“, izjavio je na press konferenciji Jasmin Mujanović-Jale, predsjednik Organizacionog odbora prvenstva.

Najbrojniji prema prijavama je domaćin akademija Jale sa 70 takmičara i takmičarki. Osim akademije Jale na prvenstvu će nastupiti i ostali zenički klubovi. Taekwondo klub Zenica prijavio je 5 učesnika, Team Čelik jednog takmičara, Start  2, a Kwon Klopče sa 3 učesnika. Federalno prvenstvo u taekwondou održaće se u Areni Husejin Smajlović sa početkom u 9:30 h. (M.P.)