Gradonačelnik Kasumović posjetio porodicu Kovačević i darovao prvorođenu bebu na Dan Zenice

Nakon što je Delegacija Grada Zenica doživjela neugodnost kada su ih ispred Kantonalne bolnice Zenica umjesto dobrodošlice i darivanja prvorođene bebe dočekali zabranjen ulaz, zatvorena kapija i policija, gradonačelnik Fuad Kasumović sa svojim saradnicima posjetio je danas porodicu Kovačević u Šerićima i darovao prvorođenu bebu 20. marta na Dan Zenice.

Inače, prvorođena beba na 20. mart – Dan Zenice je dječak Jusuf, rođen u 4 sata i 47 minuta, a majka Halida nije krila oduševljenje posjetom i gestom gradonačelnika Kasumovića.

“Neizmjerno vam hvala što ste, ipak, došli da nastavite tradiciju darivanja bebe. Žao mi je zbog neugodnosti koju ste doživjeli, međutim, još jednom ste dokazali da kada neko iskreno želi u nekoj dobroj namjeri u tome ga niko ne može spriječiti”, kazala je Halida.

Ističe da je zdravstveno stanje dječaka odlično, a da je kratko bio u bolnici u Sarajevu zbog pretraga koje su, na sreću, prošle u najboljem redu.

Gradonačelnik Kasumović ovom prilikom uručio je majci Halidi i njenom dječaku cvijeće i novčani iznos od 1.000 KM.

“Sve je manje beba u našoj zemlji i ovo je jedan pokazatelj pozitivne prakse i pažnje Gradske uprave. Nastavljamo dobru tradiciju posjete novorođenih beba, a činimo to za Novu godinu i Dan Zenice. Običaj darivanja prvorođene bebe koji sam uveo otkako sam došao nešto je na što smo svi u Gradskoj upravi ponosni. Nekada su se djeca darovala dukatom, a meni je posebno drago kada darujemo bebu rođenu na Dan Zenice budući da sam i ja rođen 20. marta. Želim vam puno zdravlja i sreće”, poručio je gradonačelnik Kasumović.