Spremite se za veliku promjenu vremena: Olujni udari vjetra, obilne padavine i – snijeg

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme sa kišom u južnim i jugozapadnim područjima.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine i Krajine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno može biti jakih udara juga u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu do 14 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom očekuje se i u subotu. Na planinama će padati i snijeg. Padavine slabijeg intenziteta. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu do 10,a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

I u nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prolazno slabije padavine prije podne. U Hercegovini slaba kiša veći dio dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni.