Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C. U Sarajevu pretežno oblačno. Povremeno može padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

U subotu u BiH pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Padavine slabijeg intenziteta. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu do 10,a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 13 stupnjeva.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prolazno slabije padavine prije podne. U Hercegovini slaba kiša veći dio dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

U ponedjeljak također pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u južnim, jugozapadnim i centralnim područjima i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 11 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.