Gradonačelnik Kasumović ugostio delegaciju kompanije ALBA

Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića danas je posjetila delegacija ALBA-e u sastavu: Eric Schweitzer, vlasnik i predsjednik Upravnog odbora ALBA Group, Krysztof Gruszcynski, menadžer za centralnu i istočnu Evropu, Maciej Lukasz Makrutzki, menadžer ALBA Abfallogistik Steinburg, Vlado Jerkić, direktor ALBA BiH, Damon Karić, direktor ALBA Zenica i Muhamed Husremović, član boarda ALBA.

Razgovaralo se o dugogodišnjoj uspješnoj saradnji Grada Zenica i kompanije ALBA, ali i mogućnosti unapređenja saradnje.

Gradonačelnik Kasumović je istakao da je kompanija ALBA za 23 godine, koliko je u gradu Zenica, podigla nivo u oblasti zbrinjavanja otpada.

Izuzetna mi je čast što sam danas bio u prilici ugostiti i obaviti konstruktivan razgovor sa delegacijom ALBA-e. Ovom prilikom zamolio sam delegaciju da se ubrzaju aktivnosti na postavljanju kanti za odlaganje otpada u mjesnim zajednicama u kojima to do sada nije učinjeno“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik je iskoristio priliku i da upozna delegaciju o drugim projektima iz oblasti zaštite okoliša u gradu Zenica, kao što su projekti sakupljanje i tretman otpadnih voda, gasifikacije Zenice i zagrijavanja grada daljinskim grijanjem na ekološki prihvatljiv način.

Dogovoreno je da se u narednom periodu intenzivira rad zajedničkog radnog tijela koje prati implementaciju osnovnog ugovora zaključenog između Grada Zenica i kompanije ALBA, sve s ciljem unapređenja komunalne djelatnosti u gradu Zenica te poboljšanja komunalne higijene grada i održavanja javnih površina.