Na putevima u BiH saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se bez zastoja po pretežno suhom kolovozu. Vozače upozoravamo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Dolaskom povoljnijih vremenskih prilika, učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj biciklista i motociklista na putevima.

Zbog radova na asfaltiranju danas do 17 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš (dionica od mosta na rijeci Bosni-Malešići-do skretanja za Bioču).

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.