Nogometna reprezentacija BiH od jučer u Zenici priprema se za duele sa Gruzijom i Luksemburgom

Nogometna A reprezentacija BIH okupila se juče u Trening centru u Zenici gdje se priprema za prijateljske duele s Gruzijom i Luksemburgom.

Od pozvanih igrača reprezentaciji se priključio Anel Ahmedhodžić, dok se u toku današnjeg dana očekuje dolazak Siniše Saničanina. Drugog dana novinarima se obratio novajlija na spisku A reprezentacije, golman Vladan Kovačević.

„Drago mije što sam ponovo u reprezentaciji. Veoma sam srećan i na meni je da se i dalje dokazujem i da iskoristim ovo vrijeme ovdje da se što bolje predstavim i da u budućnosti pomognem reprezentaciji koliko god budem mogao. Iako se radi o prijateljskim utakmicama, mi ćemo se dobro spremiti i idemo na pobjedu“, kazao je Kovačević.

“Svi će dobiti priliku za igru, nismo još sa selektorom dogovarali detalje, ali uvijek govorim najbitnije je da prođemo bez povreda. Vjerujem da će svi biti spremni i najbolje iskoristiti svoju minutažu”, izjavio je član stručnog štaba trener Slaven Musa.

Prijateljska utakmica s Gruzijom na rasporedu je 25. marta, a četiri dana kasnije s Luksemburgom. Obje se igraju u terminu od 20:45 na stadionu Bilino polje.(M.P.)