Mlada i talentovana zenička skijašica upisala još jedan odličan nastup

Dajra Duraković, mlada i talentovana zenička skijašica upisala je još jedan odličan nastup. Na „Majnex cupu“ na Ravnoj planini osvojila je dvije medalje.

Okitila se zlatnim medaljama u obje discipline u alpskom skijanju u kategoriji U14. Prvog dana u veleslalomu osvojila je prvo mjesto sa vremenom 50.68, na drugo mjesto plasirala se Šad Haja Kadribašić iz Ski kluba “Ilidža”, dok je treća bila Naida Kahrić iz Ski kluba „Karaula“. Zenička skijašica je i drugog dana u slalomu bila najbrža, pa je trku je završila na prvom mjestu sa rezultatom 1:22.89, ispred Esme Behrić iz Ski kluba “Ilidža” i Selme Balić iz Ski kluba“ Bjelašnica“. U konkurenciji muškaraca u kategoriji U 12, član Ski kluba Zenica 2010, Orhan Pašalić, zauzeo je četvrto mjesto. U veleslalomu Tarik Pašalić je bio 6., dok je Luka Dodik u konkurenciji 23 skijaša zauzeo 16. mjesto, a Sara Berberović 13.

Taira Šahbazović u kategoriji U16 u veleslalomu je bila 6., a Karla Akrapović zauzela je 11. mjesto, a Ena Blažević u kategoriji U 14 zauzela je 16 poziciju u poretku. Naredno takmičenje iz kalendara Ski saveza BiH na programu je 12. i 13. marta na Jahorini.(M.P.)