Uspješan vikend za zeničke rukometne klubove

Uspješan vikend imali su zenički ligaši u okviru 13. kola Federalne rukometne lige, grupa Sjever.

Mlađi zenički ligaš Čelik junior na domaćem parketu slavio je protiv Donjeg Vakufa sa 45:22. Poluvrijeme je bilo 22:8. Kod Čelik juniora najefikasniji su bili Delić sa 7, te Baltić i Ajanović po 6 golova. Pobjeda mlade ekipe Čelik juniora je više nego ubjedljiva i zaslužena sa 23 gola razlike. Ekipa Čelika takođe je upisala pobjedu. Na gostovanju u Tešnju bili su bolji od Bosne TS 37:31. Poluvrijeme je bilo 20:15. Karakteristika ove utakmice u odnosu na ranije je da je u ovoj utakmici trener Čelika Filipović dao šansu i u igru uvodio  svih 16 igrača, od najmlađeg, 15-togodišnjeg Eldara Zukića, do najstarijeg Edina Gušića. U pobjedničkog timu najefikasniji su bili Dragičević i Rujanac sa po 8 postignutih golova.

„Izuzetno teška utakmica i morali smo se dobro potruditi da bi ostvarili novu pobjedu. Cijelu utakmicu smo kontrolisali rezutat i naša pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Tek je drugo kola prvenstva i, kao uvijek, mi ćemo željenu formu dostići tek u petom-šestom kolu. Probali smo dosta varijanti u timu danas, još se uvijek tražimo… Sve čestitke igračima! Naše misli su već usmjerene prema sljedećoj utakmici sa Rudarom iz Banovića koji nam dolazi u narednoj utakmici u subotu u Zenicu. Idemo dalje!“ izjavio je nakon utakmice trener Čelika Ljubomir  Filipović.

Čelik je prvi na tabeli sa 23 boda. Naredne subote Čelik će prvi put u ovoj sezoni ugostiti ekipu Rudara iz Banovića, dok Čelik junior igra u Vitezu. (M.P.)