Sajam „Urban gift market“ organizovan po treći put u zeničkom Shopping centru

Sajam „Urban gift market“ organizovan je po treći put u zeničkom Shopping centru, a ovaj je namijenjen ženama povodom 08. marta

“Imamo preko 30 izlagača iz cijele BiH i uglavnom su to domaći proizvođači, koji to samiproizvode, kao što je med, čajevi, tekstil ili su to pak ručni radovi poput nakita, torbica i slično”, navodi Vildana Lončarić, u ime organizatora „Urban gift marketa“.

Među štandovima u okviru ovog sajma je i onaj, na kojem su izloženi i radovi štićenika JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama iz Zenica.

“Ovim smo željeli predstaviti rad naših korisnika pri Odjelu za odrasle osobe s posebnim potrebama, koji su isključivo njihove rukotvorine, a riječ je o radovima rađenim dekupaž tehnikom, zatim radovi sa tekstilom i slično”, kaže Aida Demirović, voditelj Odjela odraslih osoba s posebnim potrebama pri JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zenica, napominjući da izlažu prvi put svoje radove, a sve što zarade ići će u opremanje njihovog kabineta i u nabavku potrebnog materijala. (V.J.)