Press u NK Čelik: Uprava rješila dugovanja prema dvojici igrača

Derbi susretom 16. kola protiv Stupčanice, nogometaši Čelika otvoriće proljetni dio takmičenja u Drugoj ligi.

Na današnjoj press konferenciji o narednoj polusezoni govorili su Emir Čerim, v.d.direktor NK Čelik, Pavle Skočibušić, šef stručnog štaba i Adis Nurković, pomoćni trener i golman.

„U ovoj zimskoj pauzi Uprava je pristupila rješavanju duga prema dvojici igrač od kojih nam je prijetila suspenzija. Suspenzija se ogledala u tome da bi dobili zabranu registracije igrača naredna tri prelazna roka i dobili bi zabranu igranja utakmice protiv Stupčanice. To su igrači Emir Han Topču i Namir Alispahić. U pitanju su bila značajna sredstva u iznosu od 65.000 KM. Tu prepreku smo uspješno riješili i izmirili dugovanja. Klub uspješno privodi kraju sve zacrtane planove. Sigurni smo da ćemo se do kraja ove sezone uspješno osloboditi tereta dugova prema igračima. Sa sredstvima koja nismo dobili od grada od prošle godine, klub bi se riješio dugovanja prema povjeriocima koji nisu stavili blokade na račun. Nakon toga klub bi se mogao posvetiti skidanju blokade sa glavnog računa“, izjavio je Emir Čerim, v.d.direktor NKČelik.

Ukupna dugovanja zeničkog kluba u ovom trenutku su 1.200.000 KM. Čelik je zbog prekida utakmice sa visočkom Bosnom kažnjen sa oduzimanjem tri boda i sa tri utakmice igranja bez prisustva publike. Utakmica sa Stupčanicom igra se u nedjelju 6. marta. Čelik na ovaj meč ide oslabljen ali se, kako su izjavili Skočibušić i Nurković, neće predati. Prema najavama u tim bi se uskoro trebao vratiti i Salčinović. (M.P.)