Nogometaši Čelika na startu proljetnog dijela prvenstva gostuju kod Stupčanice

Proljetni dio takmičenja u Drugoj nogometnoj ligi Federacije BIH, grupa Centar starta 5. marta utakmicama 16. kola.

U prvom kolu nastavka zenički Čelik gostuje kod lidera na tabeli ekipe Stupčanice iz Olova. Mladu i perspektivnu ekipu trenera Pavla Skočibušića u nastavku lige očekuju mnoga iskušenja i dosta teških utakmica.

„Ove polusezone smo ostali bez tri ključna igrača, Popovića, Žune i Varde koji su povrijeđeni. Zbog finansijske situacije nismo uspjeli da dovedemo nijednog igrača. Pošto nas je malo priključili smo dva juniora, Durmiš i Međuseljac, i vratila su nam se dva igrača, Šarić i Karalić. Odigrali smo četiri utakmice. One nisu izgledale loše osim poluvremena u Novom Gradu, ostalo je bilo na niovu. Većina ekipa je veći rang iznad nas. Ja mislim da smo odigrali iznad naših kvaliteta i više nego što sam očekivao. U polusezoni nam je bio cilj da promovišemo mlade igrače i da im damo dovoljno šanse da odigraju dovoljnu  minutažu. Iduće sezone ako uspijemo da se pojačamo uz te mlade igrače bi trebali da se borimo za prvo mjesto. Nadam se da ćemo ove godine promovisati bar trojicu mladih igrača koji će iduće godine biti standardni u ekipi“, izjavio je za Zenicainfo.ba Pavle Skočibušić, trener NK Čelik.

Glavni favoriti za prvo mjesto  u Drugoj ligi i plasman u Prvu ligu Federacije BIH su Stupčanica i visočka Bosna.

„Stupčanica i Bosna će se boriti za prvo mjesto. Nama su oduzeta tri boda zbog prekida utakmice sa visočkom Bosnom. Stupčanica ima kvalitetan tim ali se Bosna pojačala pa će se uključiti u borbu za prvo mjesto“, izjavio je  Pavle Skočibušić.

Čelik u Olovo putuje oslabljen bez dvojice juniora koji će se priključiti juniorskoj ekipi Čelika i povrijeđenog Varde.

„U pripremnom periodu radili smo dobro. Generalku protiv OFK Beograd smo dobro odradili. U prvoj utakmici nastavka gostujemo kod Stupčanice. Nadam se dobroj utakmici i povoljnom rezultatu“, optimista je prvotimac Čelika, Besim Kolić.

Ekipa Čelika prvi dio sezone završila je na četvrtom mjestu sa 8 pobjeda, 5 neriješenih susreta i 2 poraza, sa 29 bodova. Jedan od dva poraza je i onaj na startu lige u prvom kolu protiv Stupačnice na domaćem terenu sa 0:1. (M.P.)